BUKAN HANYA SEKADAR MEMBERIKAN KEPUASAN, LG QNED81 TV SEBUAH TELEVISYEN ‘BEAUTY WITH BRAIN’!

Umum mengetahui, terdapat banyak rangkaian jenama dan model barangan elektronik televisyen yang ada dijual pasaran. Boleh dikatakan juga, ada bermacam-macam jenis, teknologi, bentuk rekaan, saiz paparan skrin visual dan sebagainya. 

Tetapi, apa yang membuatkan televisyen keluaran jenama barangan elektrik terkemuka antarabangsa, LG Electronics Malaysia (LG) bagi siri model terbaharu LG QNED81 ini berbanding dengan televisyen yang lain? Sudah pasti anda ingin mengetahui jawapannya, betul tak?! 

Televisyen rangkaian model LG QNED81 ini boleh disifatkan sebagai salah sebuah televisyen ‘Beauty With Brain’. Ini kerana, meski televisyen ini mempunyai reka bentuk yang ringkas namun ia tetap tampak begitu sangat elegan dan menawan. 

Bukan itu sahaja, televisyen LG QNED81 ini didatangkan dengan rekaan bingkai yang bertemakan ’Super Slim Design’ membuatkan barangan elektronik ini tampak begitu anggun selain mampu memberikan ruang hiasan dalaman kediaman yang lebih praktikal dan luas.  

Bukan hanya sekadar memiliki reka bentuk yang cantik semata-mata, LG QNED81 TV ini dilengkapi dengan fungsi pemprosesan teknologi LG a7 AI PROCESSOR 4K Gen6 bagi bertujuan untuk memberi paparan visual yang berkualiti dan audio yang lebih jelas menerusi fungsi AI Picture Pro dan Sound Pro. 

Tidak cukup dengan sekadar itu sahaja, paparan visual LG QNED81 TV ini turut dikuasakan dengan teknologi oleh Quantum Dot dan NanoCell, yang mana ianya mampu menghasilkan warna paparan visual yang lebih terang, jelas serta tepat seakan sama seperti warna sebenar walaupun pada tahap kecerahan yang tinggi.

Selain itu, LG QNED TV ini diklasifikasikan sebagai sebuah televisyen yang pintar kerana turut didatangkan dengan fungsi teknologi ThinQ dan webOS. Fungsi yang tersedia ini membolehkan anda memuat naik lebih daripada ratusan aplikasi antaranya seperti YouTube, Netflix, Disney+ Hotstar, Google Play dan macam-macam lagi. 

Bagi anda yang peminat kaki Gaming khususnya, LG QNED81 TV ini sememangnya pilihan yang sangat sesuai untuk anda. Ingin tahu mengapa? Ini kerana televisyen ini telah dilengkapi paparan visual dengan teknologi Dolby Vision HDR 4K 120Hz. 

Tidak cukup dengan itu sahaja, paparan televisyen ini juga turut disokong dengan teknologi Nvidia GeForce NOW. Menarik bukan? 

 

Apa yang paling menarik sekali mengenai televisyen LG QNED81 TV ini, ia telah didatangkan dengan alat kawalan jauh yang berteknologi tinggi iaitu Magic Remote Control. Pada alat kawalan jauh televisyen ini telah dicipta dengan sistem kendalian paparan skrin dengan fungsi klik dan leret yang sememangnya memudahkan anda. 

Jangan ada yang tidak tahu, alat kawalan jauh televisyen ini juga membolehkan anda mengawal pengendalian televisyen tanpa alat kawalan jauh dengan hanya menggunakan suara anda sahaja. Memang canggih habis bak kata orang! 

 

 

Bagi anda yang ingin memiliki televisyen rangkaian model LG QNED81 ini, terdapat beberapa pilihan saiz layar paparan skrin visual yang boleh anda pilih iaitu 55”, 65”, 75” dan 83”.

Jadi anda tunggu apa lagi, segera dapatkan televisyen ini dengan membuat pembelian secara dalam talian sekarang selagi stok masih ada. Untuk maklumat lanjut serta pembelian secara dalam talian, sila layari laman sesawang rasmi LG Malaysia di https://www.lg.com/my/tvs/lg-65qned81sra

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *